Wanneer je het gevoel hebt dat je geen tijd hebt om te ontspannen, is het de hoogste tijd om te ontspannen

Mijn moeder zei vroeger altijd tegen me: ‘Doe nu maar rustig aan…’. Ik was niet druk, maar vooral heel enthousiast, ongeduldig, ambitieus en een beetje (veel) streberig. Nu ruim 40 jaar later heb ik met Slowwww van haar advies m’n werk gemaakt, maar ben ik nog steeds dezelfde persoon. Van nature stort ik me volledig op iets, ben ik mega enthousiast en wil ik soms iets teveel in een dag (een leven).

Ik heb de afgelopen 15 jaar als o.a. shiatsu-therapeut en yogadocent heel veel geleerd over ontspanning in de breedste zin van het woord, en heb hierdoor ervaren wat het (heerlijke) effect is van diep ontspannen. Heel geleidelijk ben ik dit meer gaan toepassen in m’n eigen leven en ik raak alleen maar meer geïnteresseerd in dit onderwerp.

Tegelijkertijd heb ik een druk leven met een gezin met jonge kinderen en weet ik als geen ander hoe je voornemen om regelmatig te ontspannen als eerste sneuvelt op je overvolle to-do-lijst. En dat je je hier dan ook weer rot over voelt. Naar jezelf. Want waarom sneuvelt vaak een moment dat echt en alleen voor jou is? Een moment dat niet alleen prettig en fijn is, maar essentieel om je goed te voelen, vitaler, in balans en vooral rustiger in je hoofd (en lichaam). 

Ik ben er inmiddels van overtuigd dat regelmatig even terugschakelen van de ‘aan’, naar de ‘uit’ of ‘standby’-stand zo ontzettend belangrijk (en fijn!) is. En het mooie is, dit hoeft allemaal niet zoveel tijd of moeite te kosten. Ik help je hier graag bij, bijvoorbeeld op je werk , tijdens de rustige yogalessen die ik geef, de Slow Sundays, Yin Yoga Concerts, en natuurlijk de Slowww Yoga Retreats in Frankrijk. Èn…ik heb een online training gecreëerd waarin je op een makkelijke manier leert ontspannen: ME-TIME. Van gehaast naar ontspannen op vier makkelijke manieren’

Spanning is wie je denkt te moeten zijn, ontspanning is wie je werkelijk bent

Wil jij vaker uitgerust wakker worden, weten hoe je dat drukke hoofd af en toe uit kan zetten en dus super goed voor jezelf zorgen? Ik ontmoet je heel graag tijdens m’n lessen, evenementen of retreats!

Liefs, Miriam